De la memòria traumàtica a la imaginació utòpica
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
En els articles que conformen aquesta secció hom pot palpar alguns dels trets essencials del procés pel qual sobretot la memòria traumàtica, però també, a l’altra riba, diríem, la imaginació utòpica, s’han constituït en línia d’investigació dels anomenats estudis sobre memòria. Cal assenyalar que es tracta únicament de la memòria del segle xx, el segle de les víctimes, com l’han anomenat els seus estudiosos, que no poden deixar de constatar els successius desastres humanitaris que reclamen i reclamaran encara atenció durant moltes dècades.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a Digithum estan subjectes a una llicència Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/4.0, l'autor/a reté el copyright. Així doncs, es permet la còpia, distribució, comunicació pública, obres derivades i usos comercials dels continguts de la revista sempre que se'n citi la font (Digithum), l'autor de l'article i la institució que els publica (UOC, UdeA), tal com consta en la citació recomanada inclosa en cada article.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a Copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
Declaro que sóc l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
H. Augusto Botia Merchán, Membre de l’equip editorial de Digithum
Sociòleg i investigador. Docent de càtedra en diverses universitats. A la Universidad de Antioquia va coordinar el curs “Introduccióna las sociologías de la memoria”. Entre les seves publicacions destaca: “Tiempo vivido: articulaciones sobre el tiempo
a partir de los fragmentos del pensamiento de Georg Simmel” en Una actitud del espíritu. Interpretaciones en torno a Georg
Simmel (Unal-Bog/UdeA, 2015). Membre de RedSimmel-Colombia i del grup “Redes y Actores Sociales” de la Facultad de
Ciencias Sociales y Humanas de la Universidad de Antioquia a Medellín (Colòmbia).