Dossier “Recerca acadèmica sobre la Viquipèdia”. Introducció
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Aquest número ens permet copsar la profunditat i la multiplicitat dels impactes socials i culturals de la Viquipèdia: en els textos que presentem es tracta des del seu desenvolupament i impacte en el món comercial i en la visibilitat pública de les grans corporacions (en l'article de Marcia W. DiStaso i Marcus Messner) fins al paper de la Viquipèdia en la difusió de la cultura i del patrimoni monumental (en l'article d'Emilio José Rodriguez et al). L'article d'Antoni Oliver i Salvador Climent ens acosta a l'ús de la Viquipèdia com a corpus de coneixement estructurat, en el marc de la recerca capdavantera en processament del llenguatge natural. Així mateix, l'article de David Gómez, amb la proposta del concepte de wikiesfera, ens mostra que la Viquipèdia forma part, en realitat, de tot un ecosistema molt dens de projectes que, si bé comparteixen elements, també actuen des d'una gran autonomia com a nodes singulars d'una xarxa més extensa. Finalment, l'article de Nathaniel Tkacz analitza les implicacions pràctiques i epistemològiques d'un dels pilars bàsics del sistema normatiu de la Viquipèdia, el punt de vista neutral, i de la seva relació amb un concepte específic de veritat.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a Digithum estan subjectes a una llicència Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/4.0, l'autor/a reté el copyright. Així doncs, es permet la còpia, distribució, comunicació pública, obres derivades i usos comercials dels continguts de la revista sempre que se'n citi la font (Digithum), l'autor de l'article i la institució que els publica (UOC, UdeA), tal com consta en la citació recomanada inclosa en cada article.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a Copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
Declaro que sóc l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Eduard Aibar, Controvèrsies tecnocientífiques públiques: l'expertesa no és sempre suficient , Digithum: Núm. 4 (2002)