El mite de la terra alta
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Magí Sunyer
La identificació del camp amb la genuïnitat no és exclusiva de la cultura catalana. L’article analitza la construcció d’aquest mite en la literatura catalana del segle xix, prestant particular atenció a la derivació patriòtica que uneix paisatge, habitants i tradicions rurals amb la Catalunya real que lentament anava desapareixent com a resultat de les revolucions polítiques i industrials. El mite de la terra alta ha proporcionat símbols tan freqüentment utilitzats com ara el de la barretina (un tipus de capell) i la muntanya, així com alguns debats ben interessants sobre l’organització tradicional
de la família i els contrastos entre camp-ciutat i tradició-revolució.
de la família i els contrastos entre camp-ciutat i tradició-revolució.
Paraules clau
romanticisme, costumisme, mitologia, simbologia, literatura
Article Details
Com citar
Sunyer, Magí. “El mite de la terra alta”. Caplletra. Revista Internacional de Filologia, no. 50, pp. 159-80, https://raco.cat/index.php/Caplletra/article/view/273969.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Magí Sunyer, Modalitats de la ironia en la poesia lírica de Josep Maria de Sagarra , Caplletra. Revista Internacional de Filologia: Núm. 60 (2016)
- Magí Sunyer, Dos Hesíodes per a una teogonia: mitologia nacional catalana , Caplletra. Revista Internacional de Filologia: Núm. 44 (2008)
- Magí Sunyer, La imatge del país en la literatura del segle XIX: realitat i mite (introducció monogràfic) , Caplletra. Revista Internacional de Filologia: Núm. 50 (2011)
- Magí Sunyer, Després de Flordeneu. La fada modernista , Caplletra. Revista Internacional de Filologia: Núm. 75 (2023): Caplletra 75 (Tardor)