Motius de pràctica fisicoesportiva segons l’edat i el gènere en una mostra d’universitaris
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
L’objectiu principal d’aquest treball ha consistit a analitzar els motius de participació en activitats fisicoesportives de tres mostres representatives dels estudiants de les Universitats de Múrcia, València i Almeria, en funció del gènere i l’edat dels alumnes enquestats. Per fer-ho, 801 alumnes (mitjana d’edat = 21 anys) van respondre el Qüestionari d’actituds, motivacions i interessos cap a les activitats fisicoesportives (CAMIAF). En aquest document es va evidenciar, després de realitzar una anàlisi factorial, l’existència de sis factors amb una elevada consistència interna (a = .91). Després de l’anàlisi i interpretació de les dades es demostra que en funció del gènere, els barons donen més importància als aspectes relacionats amb la competició, l’hedonisme i les relacions socials, la capacitat personal i l’aventura, mentre que les dones prefereixen practicar activitats fisicoesportives per motius relacionats amb la forma física, la imatge personal i la salut. A més a més, els estudiants més joves (menors de 21 anys) són els qui atribueixen més importància a la competició, a compensar la inactivitat física de les tasques quotidianes i a les capacitats personals, a l’hora de practicar activitats físiques i esportives.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Melchor Gutiérrez Sanmartín, Desenvolupament de valors en l'educació física i l'esport , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 51 (1998)
- Álvaro Sicilia Camacho, Pedro Sáenz-López Buñuel, José Ignacio Manzano Moreno, Miguel Ángel Delgado Noguera, El desenvolupament curricular de l’Educació Física a Primària i Secundària: una anàlisi des de la perspectiva del professorat , Apunts. Educació física i esports: Vol. 4 Núm. 98 (2009)
- Juan Antonio Moreno Murcia, Pedro Hellín Gómez, Mª Gloria Hellín Rodríguez, Pensament de l’alumne sobre l’educació física segons l’edat , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 85 (2006)
- Álvaro Sicilia Camacho, L'esportista professional. Una relació laboral de caràcter especial , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 49 (1997)
- Álvaro Sicilia Camacho, El diari personal dels alumnes com a tècnica d'investigació en Educació Física , Apunts. Educació física i esports: Vol. 4 Núm. 58 (1999)
- Juan Antonio Moreno Murcia, Proposta d'un model comprensiu de l'aprenentatge de les activitats aquàtiques a través del joc , Apunts. Educació física i esports: Vol. 2 Núm. 52 (1998)
- Pedro Luis Rodríguez García, Juan Antonio Moreno Murcia, Justificació de la continuïtat en el treball d'estirada muscular per a l'assoliment de millores en els índexs d'amplitud articular , Apunts. Educació física i esports: Vol. 2 Núm. 48 (1997)
- Apolonia Albarracín Pérez, Juan Antonio Moreno Murcia, Anàlisi dels continguts i activitats exercides a les classes d’activitats aquàtiques: una proposta per a l’ensenyament secundari , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 109 (2012)
- Juan Antonio Moreno Murcia, Cornelio Águila Soto, Fernanda Borges Silva, La socialització en la pràctica fisicoesportiva de caràcter recreatiu: predictors dels motius socials , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 103 (2011)
- Melchor Gutiérrez Sanmartín, Vicente Carratalá Deval, José Francisco Guzmán Luján, Carlos Pablos Abella, Objectius i manifestació de valors socials i personals en l’esport juvenil segons esportistes, pares, entrenadors i gestors , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 101 (2010)