Ressenya del llibre: Lloret, M. (2023). RITME Training. Readaptación inicial con técnicas motrices y ejercicios
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
RITME Training és un llibre que, sota una fonamentació teòrica sòlida i senzilla, mostra com aplicar les propostes actuals per a la readaptació d’algunes de les lesions més comunes, com són les lumbàlgies i cervicàlgies. L’objectiu d’aquest treball és mostrar tasques motrius i exercicis bàsics per a la readaptació inicial de persones amb lumbàlgies i cervicàlgies cròniques específiques i inespecífiques. Els exercicis presentats estan orientats a persones sedentàries i són els fonaments d’una progressió que pretén fixar les bases per a la millora de la qualitat de vida. Lloret exposa i justifica un ampli ventall de tasques per iniciar el procés de readaptació d’aquests trastorns perquè graduats i graduades en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport
puguin prescriure, supervisar i regular-ne el volum i la intensitat, així com determinar les tasques idònies per a cada usuari o usuària atenent les seves necessitats individuals. Aquests exercicis inicials es denominen com en descàrrega vertebral, i la seva proposta és en posició horitzontal per a les lumbàlgies i en posició horitzontal i bipedestació per a les cervicàlgies. La seva progressió evolucionarà cap a exercicis més complexos. Al seu torn, aquestes tasques supervisades es classifiquen com de tonificació o estirament muscular. Els lectors interessats en la temàtica i en la seva aplicació podran valorar l’estructura del seu
contingut, on es pot veure reflectida la dilatada experiència de camp de l’autor. Aquesta facilita als professionals la comprensió i els raonaments en l’elecció d’exercicis. No és únicament una obra que permet programar per a una lesió concreta: és una eina útil per a l’aprenentatge en l’àmbit de la readaptació. La seva lògica permetrà a aquelles persones amb una base acadèmica poder desenvolupar noves propostes en aquest àmbit professional.
Article Details
(c) Apunts. Educació Física i Esports, 2024
Articles més llegits del mateix autor/a
- Antoni Pajuelo, Toni Caparrós, Ràtio de la càrrega de treball aguda:crònica. Exploració i aplicabilitat al futbol femení amateur , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 145 (2021)
- Adrià Sánchez Ballesta, Jorge Abruñedo, Toni Caparrós, Acelerometría en baloncesto. Estudio de la carga externa durante los entrenamientos , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 1 Núm. 135 (2019)
- Victor Zamora Roca, Lluís Capdevila, Jaume F. Lalanza, Toni Caparrós, Variabilitat cardíaca i accelerometria: aplicació del control de càrrega en bàsquet masculí , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 1 Núm. 143 (2021)
- Toni Caparrós, “The Sport Network” , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 78 (2004)
- Jose Luis Muñoz-Gracia, Toni Caparrós, Variabilitat de la càrrega segons l’especificitat de les tasques. Anàlisi en futbol sala formatiu , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 152 (2023)
- Edu Caro, Manuel Lapuente-Sagarra, Toni Caparrós, David Pajón, Miguel Ángel Campos-Vázquez, Anàlisi dels períodes d’intensitat submàxima durant el microcicle competitiu en futbolistes professionals , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 158 (2024): Apunts. Educación Física y Deportes