ESTRATÈGIES D’AFRONTAMENT
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Tradicionalment, la psicologia ha mantingut en aparença bones rela-cions amb el món de l’esport i de l’activitat física en general. En cursos de formació d’entrenadors i professors d’educació física cons-tantment s’insisteix en la importància de tot allò que deriva de la psique i en la comprensió de la conducta humana per arribar a ser un bon entrenador o professor. Valgui com a exemple d’aquesta valoració un petit comentari sobre els resultats d’una enquesta portada a terme entre tècnics i teòrics de l’educació física i de l’esport. Sobre un total de trenta-una qüestions referides a aspectes psicològics de l’esport infantil, la immensa majoria de les valoracions feia referència als conceptes d’«important» i «molt important» en al·ludir a aquells (P. Recio, en reparació). En taules rodones i entrevistes fetes a entrenadors es proclama la importància i la influència dels fenòmens psíquics en l’entrenament i en els resultats de la competició.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Josep Marí Cortés, Guillermo Pérez Recio, Prevalencia de trastornos psicológicos en deportistas españoles de alto rendimiento , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 50 (1997)
- Guillermo Pérez Recio, Aplicacions de la psicologia al tennis d'alt nivell , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 44-45 (1996)
- Guillermo Pérez Recio, ASPECTES PRIORITARIS EN LA PSICOLOGIA APLICADA A L'ESPORT AMB JOVES , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 20 (1990)
- Guillermo Pérez Recio, El calendario deportivo. El esfuerzo de la alta competición y la resistencia del cuerpo humano: reflexiones sobre el dopaje , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 64 (2001)
- Josep Roca i Balasch, Guillermo Pérez Recio, Ciencias y profesiones en la actividad física y el deporte , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 74 (2003)