ASPECTES PRIORITARIS EN LA PSICOLOGIA APLICADA A L'ESPORT AMB JOVES
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
És un fet que, tan sols des de fa uns anys, s 'han començat a veure aplicacions de la Psicologia a l'esport en
general, i especialment en l'àmbit de l'esport juvenil. Als autors d'aquest article ens va semblar adient fer un
estudi que permetés esbrinar quina és la situació actual a Catalunya. És fonamental que el psicòleg de l'esport analitzi quins són els problemes que ha de plantejar-se com a prioritaris a I 'hora de treballar amb joves esportistes. Disposar de dades sobre les opinions dels professionals implicats en l'esport amb joves pot servir per optimitzar els esforços i els mitjans que es vagin invertint en el desenvolupament d'aquest camp.
Hi ha molts aspectes que romanen sense resposta en el camp de l'esport infantil tot i l'increment de les investigacions. És la Psicologia de l'Esport que ha d'intentar donar resposta a aquests interrogants i no altres disciplines. Això s 'ha fet als Estats Units amb una amplitud desconeguda a casa nostra. Els treballs que es fan ara a Catalunya estan obligats a referir-se a experiències i investigacions americanes. Per tant, ens podem plantejar si la nostra situació és la mateixa que la de l'esport infantil i juvenil als EEUU; o bé si hem de tenir cura d' aspectes diferencials. Tot adreçat a l'oferiment de respostes amb sentit als professionals de l'Educació Física i l'Esport a de Catalunya. Gould (1982), de la Michigan State University, es preocupà del tema i va fer un estudi amb una mostra nordamericana. El que nosaltres vam decidir és fer servir el mateix qüestionari amb la ímalitat de poder dir quelcom sobre ambdues qüestions.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Josep Marí Cortés, Guillermo Pérez Recio, Prevalencia de trastornos psicológicos en deportistas españoles de alto rendimiento , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 50 (1997)
- Guillermo Pérez Recio, Aplicacions de la psicologia al tennis d'alt nivell , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 44-45 (1996)
- Guillermo Pérez Recio, El calendario deportivo. El esfuerzo de la alta competición y la resistencia del cuerpo humano: reflexiones sobre el dopaje , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 64 (2001)
- Guillermo Pérez Recio, ESTRATÈGIES D’AFRONTAMENT , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 09 (1987)
- Josep Roca i Balasch, Guillermo Pérez Recio, Ciencias y profesiones en la actividad física y el deporte , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 74 (2003)