Fitness aquàtic: Una alternativa a les gimnàstiques de manteniment
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
En els nostres dies, la creixent demanda social ha obligat les institucions, públiques i privades, a incrementar l'oferta d'activitats físiques en general i, doncs, de les activitats aquàtiques relacionades amb la condició física, en particular. La justificació d'aquesta aparició de programes relacionats amb la condició física és, d'una banda, l'augment continuat de la utilització del temps lliure, en l'entorn familiar, orientat a la pràctica d'una activitat física grupal diversa i, d'altra banda, els canvis que s'observen en la concepció de l'activitat
física de la població. Aquestes afirmacions han possibilitat l'aparició de les activitats aquàtiques relacionades amb la condició física, englobades, en aquest article, sota el concepte de "Fitness aquàtic", i que tenen un caràcter creatiu, de diversió, de distracció i de forma de participació variada. El fitness aquàtic està en voga en la nostra societat; però, perquè aquest sigui tractat àmpliament, cal analitzar-lo des del punt de vista
de la intervenció dels tècnics aquàtics, dels mitjans a utilitzar i dels equipaments necessaris per a practicar-lo.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Juan Antonio Moreno Murcia, Propuesta de un modelo comprensivo del aprendizaje de las actividades acuáticas a través del juego , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 52 (1998)
- Pedro Luis Rodríguez García, Juan Antonio Moreno Murcia, Justificación de la continuidad en el trabajo de estiramiento muscular para la consecución de mejoras en los índices de amplitud articular , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 48 (1997)
- Alejandro López Rodríguez, Juan Antonio Moreno Murcia, Aprendizaje de hechos y conceptos en educación física. Una propuesta metodológica , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 69 (2002)
- Juan Antonio Moreno Murcia, Pedro Hellín Gómez, Mª Gloria Hellín Rodríguez, Pensamiento del alumno sobre la educación física según la edad , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 85 (2006)
- Juan Carlos Colado Sánchez, Contextualización, definición y características de la gimnasia acuática , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 4 Núm. 70 (2002)
- Ana Pavón Lores, Juan Antonio Moreno Murcia, Melchor Gutiérrez Sanmartín, Álvaro Sicilia Camacho, Motivos de práctica físico-deportiva según la edad y el género en una muestra de universitarios , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 2 Núm. 76 (2004)
- Apolonia Albarracín Pérez, Juan Antonio Moreno Murcia, Análisis de los contenidos y actividades desarrolladas en las clases de actividades acuáticas: una propuesta para Enseñanza Secundaria , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 109 (2012)
- Juan Antonio Moreno Murcia, Melchor Gutiérrez Sanmartín, La gestión de las instalaciones acuáticas cubiertas , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 57 (1999)
- Juan Antonio Moreno Murcia, Cornelio Águila Soto, Fernanda Borges Silva, La socialización en la práctica físico-deportiva de carácter recreativo: predictores de los motivos sociales , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 1 Núm. 103 (2011)
- Juan Carlos Colado Sánchez, Salvador Llana Belloch, Ejercicios para el entrenamiento de la musculatura flexora del tronco en el medio acuático , Apunts. Educació Física i Esports: Vol. 3 Núm. 73 (2003)