Mitjans de comunicació i educació intercultural en contextos plurilingües. A proposit de Mali

Main Article Content

Antonio M. Bañón Hernández
Javier Fornieles Alcaraz
L’educació intercultural en contextos plurilingües és un repte permanent per a totes les societats, especialment per aquelles que pretenen aconseguir ciutadans i ciutadanes que percebin la connexió entre cultures com una decidida aposta a favor de la convivència. Els mitjans tenen la seva quota de responsabilitat en aquest assumpte; una responsabilitat, això a part, que no convé sobredimensionar, però tampoc infravalorar. En aquest article reflexionem sobre aquestes qüestions prenent com a exemple el (des)coneixement que, en general, hi ha sobre Mali.
____________________________________

L’éducation interculturelle dans des contextes plurilingues est un défi permanent pour toutes les sociétés, et tout particulièrement pour celles qui prétendent obtenir des citoyens et des citoyennes qu’ils/elles perçoivent la connexion entre les cultures comme un pari clair en faveur de la coexistence. Or, les moyens de communication ont leur part de responsabilité dans cette affaire; une responsabilité, cependant, qu’il ne convient pas de sur-dimensionner mais pas non plus de sous-évaluer. Dans cette article, nous réfléchissons sur ces questions en prenant comme exemple la (mé)connaissance que l’on a, en général, du
Mali.

Article Details

Com citar
Bañón Hernández, Antonio M.; and Fornieles Alcaraz, Javier. “Mitjans de comunicació i educació intercultural en contextos plurilingües. A proposit de Mali”. Temps d’Educació, no. 36, pp. 69-82, https://raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/139979.