Transmedia Storytelling: explorant el seu ús en l’educació

Main Article Content

Ruth S. Contreras Espinosa
Jose Luis Eguia Gómez
Les narratives transmèdia han transformatla manera en què s’imparteix la docència. Ésen aquest context on estudiants i professorspoden expressar les seves experiències i lesseves opinions utilitzant diverses eines decreació de continguts que comparteixen enun mateix entorn, majoritàriament, online.Actualment, es poden trobar estudis quedonen suport als beneficis de l’storytellingen l’educació. L’objectiu d’aquest article ésrespondre a la pregunta: com d’eficaç ésl’ús de la narració transmèdia en l’educació?Pretenem verificar la seva efectivitat enels processos d’ensenyament, per això s’harealitzat una revisió bibliogràfica sota elsegüent objectiu específic: identificar coms’està implementant en l’educació.
Paraules clau
aprenentatge, aprenentatge fonamentat en el joc, ensenyament, narratives, storytelling, transmèdia

Article Details

Com citar
Contreras Espinosa, Ruth S.; and Eguia Gómez, Jose Luis. “Transmedia Storytelling: explorant el seu ús en l’educació”. Temes de Disseny, no. 33, pp. 26-35, https://raco.cat/index.php/Temes/article/view/327057.
Biografies de l'autor/a

Ruth S. Contreras Espinosa, Universitat de Vic

Doctora, professora i investigadora de la Universitatde Vic - Universitat Central de Catalunya (Espanya) enles àrees de Comunicació i Multimèdia. Coordinadorade l’Observatori de Comunicació, Videojocs iEntreteniment (OCVE) de la Universitat Autònomade Barcelona. Membre de comitès científics enconferències i revistes internacionals. Directora de larevista Obra Digital, revista de comunicació coeditadaper la Universitat de Vic (Espanya) i la Universitat del’Azuay (Equador). Coeditora de “Gamificació en aulesuniversitàries” (Incom-UAB Press, 2016).

Jose Luis Eguia Gómez, Universitat Politècnica de Catalunya

Doctor, professor i investigador de la UniversitatPolitècnica de Catalunya BarcelonaTech i del Centrede la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM-UPC)a Espanya. Imparteix docència en assignatures com“Enginyeria del factor humà” a l’Escola TècnicaSuperior d’Enginyeria Industrial de Barcelona i“Fonaments del disseny” en el grau de videojocs.Membre del grup de recerca consolidat EnginyeriaInformàtica (GIE) de la Universitat Politècnica deCatalunya, treballant en la línia Serious games i Gamebased learning. Coordinador de la col·lecció devideojocs “Personatges en Joc”.