La difíciles relaciones de España con Cuba : el caso de España en la Posición Común de la Unión Europea
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Adela María Alija Garabito
Universidad Antonio de Nebrija
El nostre objectiu en aquest treball és revisar la política exterior espanyola cap a Cuba, posant l'accent en un aspecte concret: el de la influència espanyola en l'evolució de la Posició Comuna que la Unió Europea (UE) establia en les seves relacions amb la República cubana des de 1996 fins 2016. L'anàlisi de la Posició Comuna de la UE és interessant per diverses raons. D'una banda perquè, tot i que hagués discrepàncies en la seva formulació i en la seva evolució, és un dels pocs exemples de posada en pràctica d'una política exterior comuna europea. D'altra banda, l'estudi de la Posició Comuna ens permet analitzar el paper d'Espanya a la UE i la seva responsabilitat en el desenvolupament de la política europea cap a Cuba. Finalment, l'anàlisi de la Posició comuna és significatiu en la mesura que ens mostra la diferent postura en política exterior del Partit Popular (PP) i del Partit Socialista Obrer espanyol (PSOE), artífexs dels successius governs.
Paraules clau
Política exterior d'Espanya, Cuba, Política exterior de la Unió Europea, Posició comuna de la UE sobre Cuba, Relacions Espanya-Cuba
Article Details
Com citar
Alija Garabito, Adela María. “La difíciles relaciones de España con Cuba : el caso de España en la Posición Común de la Unión Europea”. Tiempo devorado: revista de historia actual, vol.VOL 5, no. 1, pp. 75-98, https://raco.cat/index.php/tdevorado/article/view/339698.
Drets
Drets d'autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:- Els autors conserven els drets d’autoria.
- Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.en.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).