Treball a distància i drets col·lectius en el reial decret llei 28/2020 de treball a distància

Main Article Content

Alberto Pastor Martínez
L'art. 19 del RDL 28/2020 efectua per primera vegada una regulació específica dels drets col·lectius en l'àmbit del treball a distància. La norma legal estableix un principi general d'igualtat en la titularitat i exercici d'aquests drets, i habilita a la negociació col·lectiva perquè pugui establir les condicions que garanteixin aquest mandat d'igualtat. Addicionalment, imposa obligacions específiques a les empreses amb treballadors a distància que tracten de garantir el desenvolupament de l'activitat representativa dels òrgans de representació unitària i sindical. Així, a més d'una obligació genèrica de subministrar els elements precisos per al desenvolupament de la seva activitat representativa, la norma estableix obligacions específiques que tracten de garantir una efectiva accessibilitat i comunicació entre els representants legals i les persones treballadores a distància i entre aquestes entre si.

Article Details

Com citar
Pastor Martínez, Alberto. “Treball a distància i drets col·lectius en el reial decret llei 28/2020 de treball a distància”. Anuario IET de Trabajo y Relaciones Laborales, vol.VOL 7, pp. 101-2, doi:10.5565/rev/aiet.96.
Biografia de l'autor/a

Alberto Pastor Martínez, Grupo de Investigación Derechos de los Trabajadores Españoles y Extranjeros (DRELATES), Institut d’Estudis del Treball (IET), Universidad Autónoma de Barcelona – Spain.

Profesor Agregado de Derecho del Trabajo de la Universitat Autònoma de Barcelona y miembro del Grupo de Investigación Derechos de los Trabajadores Españoles y Extranjeros (DRELATES). Doctor en Derecho por la Universidad Autónoma de Barcelona Sus principales líneas de investigación son, entre otros, la negociación colectiva, la representación de los trabajadores, digitalización de las relaciones laborales, ordenación del tiempo de trabajo.