La presència de microorganismes en el patrimoni fotogràfic: tractament de la col·lecció Jordi Maseras al Museu Marítim de Barcelona.

Main Article Content

Lorena Soria Iñiguez




La col·lecció Jordi Maseras Bover aplega la producció de diferents fotoperiodistes que van treballar per a un mitjà especialitzat en esports nàutics, la revista Yate & Motonáutica. La seva activitat comprèn aproximadament dotze anys de documentació gràfica, que aporta informació de gran valor històric i cultural dins un espai determinat.
El present article recull el procés de recuperació de la col·lecció, dut a terme entre els anys 2018 i 2019 durant l’estada en pràctiques al Museu Marítim de Barcelona i a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC), centrat en l’estudi i tractament de desinfecció d’un total de 4.000 còpies fotogràfiques en color i blanc i negre, a partir de dues metodologies de treball.





Paraules clau:

Jordi Maseras Bover, microorganismes, nàutica esportiva, tractament de fons fotogràfics, còpies fotogràfiques, olis essencials, anòxia

Article Details

Com citar
Soria Iñiguez, Lorena. “La presència de microorganismes en el patrimoni fotogràfic: tractament de la col·lecció Jordi Maseras al Museu Marítim de Barcelona”. UNICUM, no. 19, pp. 89-104, https://raco.cat/index.php/UNICUM/article/view/385021.