La terminologia que utilitzen les pacients de càncer de mama: una anàlisi descriptiva

Main Article Content

Laia Vidal Sabanés
Rosa Estopà Bagot

En el camp de la comunicació en salut, les noves tecnologies s'estan consolidant com un nou canal de comunicació entre el professional de la salut i el pacient. Aquest treball es proposava dur a terme un estudi lingüisticocognitiu de la informació que apareix en el xat de la primera comunitat virtual clínica de pacients de càncer de mama del nostre territori. Més concretament, vam estudiar quin ús fan les pacients de la terminologia quan parlen de la seva malaltia en un entorn virtual, anònim, però controlat professionalment.

 

Article Details

Com citar
Vidal Sabanés, Laia; and Estopà Bagot, Rosa. “La terminologia que utilitzen les pacients de càncer de mama: una anàlisi descriptiva”. Terminàlia, no. 21, pp. 7-18, https://raco.cat/index.php/Terminalia/article/view/374426.
Biografies de l'autor/a

Laia Vidal Sabanés, Universitat Pompeu Fabra

Laia Vidal Sabanés és graduada en Traducció i Interpretació (2014) i màster en Lingüística Teòrica i Aplicada (2015) per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Actualment cursa el doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge a la UPF. És investigadora del grup IULATERM (Lèxic i Tecnologia) de l'Institut de Lingüística Aplicada (IULA-CER) i membre de l'Observatori de Neologia. També imparteix docència al Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF. És tutora del Máster Online en Terminología de l'IULA i tècnica de la Càtedra Pompeu Fabra (UPF). A més, col·labora amb el grup d'investigació Psicooncologia Online de l'Institut Català d'Oncologia.

Rosa Estopà Bagot, Universitat Pompeu Fabra

Rosa Estopà és professora titular del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on imparteix docència en terminologia, neologia, lexicografia, lingüística aplicada, comunicació metge-pacient i llengua catalana des del 1994. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1992), màster en Patologia del llenguatge i Ciències de l'audició per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993) i doctora en Lingüística per la UPF (1999). És investigadora de l'Institut de Lingüística Aplicada (IULA), on forma part del grup de recerca IULATERM i de L'Observatori de Neologia. Coordina el Máster Online en Terminología.