Estudi dels requisits indispensables pel bon funcionament del treball en grup a la universitat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Josep Maria Masjuan
Marina Elias Andreu
En el present article es procedeix a una revisió de diferents elements relacionats amb el treball en grup que aconsegueixen que aquesta metodologia sigui beneficiosa per l’aprenentatge dels estudiants universitaris. En aquest sentit, es dur a terme una revisió de la literatura sobre el tema, alhora que es presenten els resultats d’una recerca quantitativa basada en les dades d’una enquesta obtingudes durant el 2010 sobre un total aproximat de 1000 estudiants de quatre universitats públiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es realitzen anàlisis per mostrar la incidència en el funcionament del treball en grup de cada un dels indicadors que conformen la piràmide de necessitats de Maslow, adaptada al món universitari per Prescott i Simpson [(]2004). Els resultats mostren com és necessari arribar a certs llindars de qualitat en la implementació d’aquesta metodologia, per tal que aporti aspectes beneficiosos als estudiants universitaris implicats. La reforma de Bolonya [(]1999), tal i com ha estat implementada no ha aconseguit arribar, en algunes titulacions, a aquest llindar mínim de qualitat.
Paraules clau
Treball en grup, Procés de Bolonya, aprenentatge, cooperació, estudiants universitaris
Article Details
Com citar
Masjuan, Josep Maria; and Elias Andreu, Marina. “Estudi dels requisits indispensables pel bon funcionament del treball en grup a la universitat”. Temps d’Educació, no. 53, pp. 163-82, https://raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/331986.
Drets
Drets d'autor
Temps d’Educació conserva el dret de la primera publicació de l’article, concedint a l’autor els drets d’autoria. A més a més, tots els continguts publicats a Temps d’Educació estan subjectes a la llicència Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).