De la pràctica transmèdia al disseny transmèdia. El paper del disseny en el desenvolupament dels projectes transmèdia

Main Article Content

Mariana Ciancia
Lluny d'emprar el terme transmèdia com un simple adjectiu que pot qualificar a certs substantius, actualment es pot considerar la transmedialitat com una veritable manera d'executar projectes abordant la complexitat de l'escenari mediàtic contemporani. L'objectiu d'aquest treball és definir la disciplina de Disseny Transmèdia mitjançant la descripció de les activitats de projecte i  d'investigació desenvolupades en el Politècnic de Milà, amb especial atenció al projecte Plug Social TV. Plug Social TV és un projecte posat en marxa el 2013 en dos barris perifèrics de la ciutat de Milà amb la participació dels estudiants del curs de Disseny de Comunicació, dirigits per l'equip d'investigació Imagis Lab. L'objectiu principal del projecte és experimentar els processos i els instruments de comunicació que, a través de la construcció de mons narratius i la seva distribució estratègica i multicanal (analògica i digital), poden suportar la formació d'un diàleg entre els interessats presents en el territori.
Paraules clau
disseny transmèdia, mons narratius, multicanalitat, narrativa

Article Details

Com citar
Ciancia, Mariana. “De la pràctica transmèdia al disseny transmèdia. El paper del disseny en el desenvolupament dels projectes transmèdia”. Temes de Disseny, no. 33, pp. 54-64, https://raco.cat/index.php/Temes/article/view/327256.
Biografia de l'autor/a

Mariana Ciancia

Doctora en Disseny Industrial, desenvolupa la seva activitat investigadora en el Departament de Disseny del Politècnic de Milà. Les seves investigacions exploren els temes relacionats amb els nous mitjans per estudiar la manera en què els paradigmes de la comunicació multicanal (crossmedia i transmèdia) modifiquen els processos de producció, distribució i consum dels mitjans de comunicació.