Espiritualitat a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró durant el segle XVIII,
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Héctor López Silva
Durant l’època moderna, les funcions essencials dels hospitals era acollir i reconfortar les persones que, per uns motius o altres, es veien obligades a passar una temporada en aquests centres. En aquest sentit, doncs, els hospitals eren llocs d’assistència destinats tant a les persones itinerants, als malalts i als pobres de les ciutats (Zeller 2010: 273). A Catalunya, la majoria d’aquests establiments foren dedicats a santa Magdalena, sant Llàtzer o sant Jaume, per la identificació que aquests sants tenien amb els malalts (Reixach 2008: 272).
En el cas de Mataró, el primer hospital documentat que tenim estava dedicat a Santa Magdalena, i es trobava a la Riera (Llovet 2000: 124-125).
Article Details
Com citar
López Silva, Héctor. “Espiritualitat a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró durant el segle XVIII”,. Sessió d’Estudis Mataronins, no. 37, pp. 108-15, https://raco.cat/index.php/SessioEstudisMataronins/article/view/419921.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Albert Montalbán Arenas, Héctor López Silva, Els convents maresmencs a través de Las casas de religiosos en Cataluña i Los religiosos en Cataluña de Gaietà Barraquer i Roviralta , Sessió d'Estudis Mataronins: Núm. 36 (2020)
- Héctor López Silva, El "Llevador y notas" de la confraria de la Minerva. La visió interna de l'organització d'una confraria mataronina als segles XVIII i XIX , Sessió d'Estudis Mataronins: Núm. 34 (2018)
- Héctor López Silva, La biblioteca del rector Damià Sumalla , Sessió d'Estudis Mataronins: Núm. 36 (2020)
- Héctor López Silva, gigante en Santidad. Estudi d'un sermó del pare Manuel Camín pronunciat l'any 1797 , Sessió d'Estudis Mataronins: Núm. 35 (2019)
- Héctor López Silva, Les ordinacions de la confraria de Santa Maria Magdalena dels Fadrins (1601). , Sessió d'Estudis Mataronins: Núm. 38 (2022)