La polèmica decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre el cas Gard i altres contra el Regne Unit.

Main Article Content

María Luisa Marín Castán
La decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans que es comenta en aquest article es refereix a un dels casos més impactants dels últims temps al Regne Unit i que ha tingut una gran repercussió mediàtica. En ella es plantegen algunes de les més importants qüestions que figuren en primer pla de la Bioètica, com ara la mort digna, l’obstinació terapèutica, la judicalització dels conflictes bioètics, l'autonomia del pacient per representació, l'eutanàsia passiva en la infància o l'enfrontament entre dues concepcions de la bioètica: la utilitarista i la personalista. Amb la present contribució, sense ànim d'exhaustivitat, em limitaré a reflexionar sobre algun dels aspectes que m'han resultat especialment cridaners i que poden coadjuvar a fomentar el debat serè, lliure de prejudicis i de fonamentalismes de tot tipus i que permeti els consensos, tal com requereix una bioètica per al nostre temps en les societats plurals i diverses en què vivim i en l'escenari d'un món global.
Paraules clau
Tribunal Europeu Drets Humans, cas Charlie Gard i altres contra el Regne Unit, bioètica, mort digna, autonomia, eutanàsia, eutanàsia infantil.

Article Details

Com citar
Marín Castán, María Luisa. “La polèmica decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre el cas Gard i altres contra el Regne Unit”. Revista de bioética y derecho, no. 43, pp. 261-76, https://raco.cat/index.php/RevistaBioeticaDerecho/article/view/341493.
Biografia de l'autor/a

María Luisa Marín Castán, Universidad Complutense de Madrid.

Profesora titular de Filosofía del Derecho de la Universidad Complutense de Madrid.