Aproximacions antropològiques a una població prototalaiòtica menorquina. Estudi de les restes humanes procedents de la naveta septentrional de Rafal Rubí (Alaior, Menorca)
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El present article exposa els principals resultats obtinguts de l’estudi de les restes humanes procedents de la naveta septentrional de Rafal Rubí (Alaior, Me-norca), de cronologia prototalaiòtica. S’hi van localitzar les restes de 19 indivi- dus d’ambdós sexes i diverses edats que presentaven una important remoció i una elevada fragmentació per factors tafonòmics. La preservació i conservació de les restes esquelètiques ha estat influïda sense dubte per les característiques pròpies d’una inhumació col·lectiva secundària d’època prehistòrica, fet que ha condicionat l’anàlisi i l’estudi de la població allí enterrada i del ritual funerari practicat. L’objectiu d’aquest estudi, la caracterització i reconstrucció del grup humà proposat, s’ha desenvolupat a partir de l’anàlisi demogràfica, antropomè-trica, paleopatològica i tafonòmica, proporcionant bàsicament unes pautes simi-lars a les observades en d’altres poblacions prehistòriques balears.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- J.M. Fullola, M.À. Petit, V. Guerrero, M. Calvo, Assumpció Malgosa, Los hallazgos de la cueva de Es Pas de Ferrerías , Revista de Menorca: Vol. 90 Núm. I (2007)
- Marc Simón, Assumpció Malgosa, Caracterització genètica de les restes humanes talaiòtiques del jaciment de Son Olivaret, Ciutadella, Menorca , Revista de Menorca: Vol. 93 (2014)