Aproximacions antropològiques a una població prototalaiòtica menorquina. Estudi de les restes humanes procedents de la naveta septentrional de Rafal Rubí (Alaior, Menorca)
Article Sidebar
Google Scholar citations
Main Article Content
El present article exposa els principals resultats obtinguts de l’estudi de les restes humanes procedents de la naveta septentrional de Rafal Rubí (Alaior, Me-norca), de cronologia prototalaiòtica. S’hi van localitzar les restes de 19 indivi- dus d’ambdós sexes i diverses edats que presentaven una important remoció i una elevada fragmentació per factors tafonòmics. La preservació i conservació de les restes esquelètiques ha estat influïda sense dubte per les característiques pròpies d’una inhumació col·lectiva secundària d’època prehistòrica, fet que ha condicionat l’anàlisi i l’estudi de la població allí enterrada i del ritual funerari practicat. L’objectiu d’aquest estudi, la caracterització i reconstrucció del grup humà proposat, s’ha desenvolupat a partir de l’anàlisi demogràfica, antropomè-trica, paleopatològica i tafonòmica, proporcionant bàsicament unes pautes simi-lars a les observades en d’altres poblacions prehistòriques balears.
Article Details
Most read articles by the same author(s)
- J.M. Fullola, M.À. Petit, V. Guerrero, M. Calvo, Assumpció Malgosa, Los hallazgos de la cueva de Es Pas de Ferrerías , Revista de Menorca: Vol. 90 No. I (2007)
- Marc Simón, Assumpció Malgosa, Caracterització genètica de les restes humanes talaiòtiques del jaciment de Son Olivaret, Ciutadella, Menorca , Revista de Menorca: Vol. 93 (2014)