La desigualtat digital entre els alumnes universitaris dels països desenvolupats i la seva relació amb el rendiment acadèmic

Main Article Content

Jonatan Castaño-Muñoz
La recerca sobre la digital divide ha posat de manifest que no solament és important estudiar les diferències entre la gent que té accés a Internet i la que no. Actualment també ho és estudiar altres dimensions: habilitats en l'ús d'Internet, temps a la Xarxa i especialment els tipus d'usos que la gent fa d'Internet. Igualment, per a cada una d'aquestes dimensions és important estudiar els determinants i les conseqüències socials. D'acord amb l'anterior, i portant el camp d'anàlisi a la influència d'Internet en el rendiment acadèmic dels estudiants universitaris, aquest article presenta en primer lloc una panoràmica de l'estat actual d'aquestes dimensions i dels seus determinants per després analitzar la influència en el rendiment acadèmic. Les dades analitzades, d'acord amb la recerca internacional, mostren que: a) els efectes d'Internet en el rendiment acadèmic no són directes, sinó que depenen de variables intermèdies i b) els efectes positius d'Internet són més grans per a aquells estudiants amb un background que afavoreix ja de per si, sense la intervenció d'Internet, l'obtenció de millors resultats acadèmics, o dit d'una altra manera, les dades ens indiquen que els efectes positius d'Internet en el rendiment acadèmic segueixen el patró de la hipòtesi del knowledge gap.
Paraules clau
rendiment acadèmic, bretxa digital, desigualtat digital, educació superior, knowledge gap

Article Details

Com citar
Castaño-Muñoz, Jonatan. “La desigualtat digital entre els alumnes universitaris dels països desenvolupats i la seva relació amb el rendiment acadèmic”. RUSC, Universities & Knowledge Society, vol.VOL 7, no. 1, https://raco.cat/index.php/RUSC/article/view/225691.