Presència d’universitats a la Xarxa: la bretxa digital entre els Estats Units i la resta del món
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Eduardo Aguado-López
Rosario Rogel-Salazar
Arianna Becerril-García
Graciela Baca-Zapata
La difusió dels resultats de les investigacions científiques és fonamental per al desenvolupament de la ciència, per això la declaració d'accés obert de Budapest (2002), Bethesda (2003), Berlín (2003) i els esforços consegüents entorn de l'open access (accés obert) són una base que impulsa les universitats a posicionar-se a Internet.
Les noves tecnologies afavoreixen la publicació en línia i la visibilitat immediata; tanmateix, han generat una bretxa més gran en l'àmbit digital. Tot això es mostra en el rànquing que elabora Webometrics cada sis mesos. En aquest treball es van prendre els resultats de gener del 2007 i es va fer una revisió de les posicions i els països que hi apareixen.
És important preguntar-se, quins van ser els paràmetres del rànquing? Què impliquen els seus resultats? Quines estratègies poden usar-se per a visibilitat més gran? Quan apareix en aquest rànquing una universitat? Què poden fer els països i les institucions per posicionar-se?
Article Details
Com citar
Aguado-López, Eduardo et al. “Presència d’universitats a la Xarxa: la bretxa digital entre els Estats Units i la resta del món”. RUSC, Universities & Knowledge Society, vol.VOL 6, no. 1, https://raco.cat/index.php/RUSC/article/view/129744.