Percepció i realitat del (des)coneixement de la normativa de la llengua catalana en arribar a la universitat. Estudi sobre els alumnes de primer de traducció i de llengües aplicades a la UPF

Main Article Content

Carme Bach
Elisenda Bernal

En aquest article es descriu el grau de coneixement de la llengua catalana dels estudiants que van ingressar a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UPF el curs 2012-2013, es contrasta la percepció que tenien de les seves mancances amb la realitat descrita i s’explica a què es poden deure les diferències entre el que percebien i la realitat.

Paraules clau:

Normativa, mancances lingüístiques, percepció dels errors lingüístics.

Article Details

Com citar
Bach, Carme; and Bernal, Elisenda. “Percepció i realitat del (des)coneixement de la normativa de la llengua catalana en arribar a la universitat. Estudi sobre els alumnes de primer de traducció i de llengües aplicades a la UPF”. Revista de Llengua i Dret, no. 64, pp. 156-70, https://raco.cat/index.php/RLD/article/view/302597.
Biografies de l'autor/a

Carme Bach, Universitat Pompeu Fabra

Doctora en Lingüística per la Universitat Pompeu Fabra (2001) i Llicenciada en Filologia Catalana (1994). És professora lectora de Llengua Catalana i investigadora del grup Gr@el (Grup d’Aprenentatge i Ensenyament de Llengües) de la Universitat Pompeu Fabra. Les seves àrees d’estudi són l’ensenyament de la llengua, l’anàlisi del discurs i la lingüística aplicada.

Elisenda Bernal, Universitat Pompeu Fabra

Llicenciada en filologia catalana (1994) i doctora en Lingüística (2000), actualment és professora lectora a la Universitat Pompeu Fabra i membre del grup InfoLex. Ha col·laborat en la redacció de diversos diccionaris, així com de manuals d’ensenyament de llengua per a persones adultes, i la seva recerca se centra en la lexicologia i la lexicografia.