Traumes preconceptuals i el cas de l’home amb l’espatlla dislocada

Main Article Content

Rafael E. López-Corvo

L’autor planteja que una gran majoria de psicopatologies són producte del que anomena «traumes preconceptuals», que han tingut lloc en la primera infància —quan la ment no pot proveir-los de significat— i conformen l’«estat traumatitzat de la ment». Considera que és essencial determinar en cada pacient les característiques específiques del «trauma preconceptual», perquè malgrat que va canviant de forma al llarg de la vida, manté el seu significat i ens proporciona una mena de brúixola que ens pot ajudar a orientar-nos en la psicopatologia del pacient. Per il·lustrar aquestes idees, presenta material clínic del tractament d’un home que va néixer amb l’espatlla dislocada.

Paraules clau:

estat traumatitzat de la ment, dolor físic, infància primerenca, trauma acumulatiu, trauma preconceptual

Article Details

Com citar
López-Corvo, Rafael E. “Traumes preconceptuals i el cas de l’home amb l’espatlla dislocada”. Revista Catalana de Psicoanàlisi, vol.VOL 39, no. 1, pp. 9-26, doi:10.34810/rcpv39n1id404771.
Biografia de l'autor/a

Rafael E. López-Corvo

Psicoanalista didàctic de l’Associació Psicoanalítica Internacional (IPA), i de les Associacions de Venezuela (ASOVEP), Canadà (CPS) i dels Estats Units (APsA).