Els bressols d’abraçades en l’elaboració del dol perinatal. Una revisió bibliogràfica
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Introducció. L’acompanyament al dol després d’una mort perinatal ha experimentat importants canvis durant l’última dècada, destacant l’atenció en el moment del naixement del fill i el seu comiat. Per a facilitar el comiat, és important el contacte post mortem que es veu afavorit pels bressols d’abraçades, ja que en disminuir els signes de deterioració proporcionen temps a les famílies. Objectiu. Realitzar una revisió de l’evidència científica dels últims anys sobre l’ús dels bressols d’abraçades i la seva contribució en l’elaboració del dol perinatal. Metodologia. Revisió bibliogràfica en les principals bases de dades, on s’obtenen vuit articles que s’analitzen i quatre s’inclouen en l’estudi. Resultats. Els estudis inclosos, examinen l’experiència de professionals sanitaris i famílies respecte a l’ús dels bressols d’abraçades. Aquestes són percebudes com positives, mantenen el cos en bones condicions i ofereixen temps per al dol, el desenvolupament del vincle i de la unitat familiar. Conclusió. Hi ha pocs estudis que analitzin l’ús de bressols d’abraçades, pel que cal més recerca. El seu ús es percep com a beneficiós per professionals i famílies. Són necessaris protocols sobre l’ús d’aquests sistemes, així com una formació dels professionals sanitaris que utilitzin els bressols perquè sàpiguen acompanyar i comprendre el procés de dol perinatal. Recomanem la seva implantació.
Article Details
(c) MUSAS. Revista de Investigación en Mujer, Salud y Sociedad, 2024
Drets d'autor
L'autor/a que publica en aquesta revista està d'acord amb els termes següents:
- L'autor/a conserva els drets d’autoria i atorga a la revista el dret de primera publicació de l’obra.
- Els textos es difondran amb la llicència de Reconeixement-NoComercial CC BY-NC, la qual permet a qualsevol persona mesclar, adaptar i crear a partir de la vostra obra sense finalitat comercial. I les seves noves obres derivades, tot i que han de reconèixer-vos i no poden ser utilitzades comercialment, no han d'estar subjectes a una llicència amb els mateixos termes que l'obra original.
Maria Esperanza Martínez-Ruiz, Hospital General Universitario de Elche
Matrona. Hospital General Universitario de Elche. (Elche, España)
Teresa María Martínez-Mollá, Centro Salud Hospital Santa Faz-Ayuntamiento
Matrona. Antropóloga. Doctorado: Universidad de Alicante. Cultura de los cuidados. Tutora y profesora de prácticas de la Unidad Docente de Matronas de la Comunidad Valenciana. Puesto de trabajo: Matrona en en Centro de salud hospital Provincial-Pla. Alicante.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Teresa María Martínez Mollá, Maria Esperanza Martínez-Ruiz, Infertilitat i dol perinatal , MUSAS. Revista de Investigación en Mujer, Salud y Sociedad: Vol. 9 Núm. 1 (2024): El dol silenciat: Infertilitat i pèrdua perinatal