Bernat Martorell i la llegenda de Sant Jordi. Del retaule als brodats
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Guadaira Macías
Rafael Cornudella
Universitat Autònoma de Barcelona
El Retaule de sant Jordi, distribuït entre el Musée du Louvre, el Chicago Art Institute i, potser, el Philadelphia Museum Art, és, sens dubte, l’obra mestra de Bernat Martorell, però també una de les que presenta més interrogants pel que fa a l’estil, la cronologia i la destinació originària. En aquest article, es revisen algunes de les hipòtesis proposades per donar resposta a aquests aspectes. D’altra banda, aquest retaule, probablement procedent de la casa de la Diputació del General (avui Palau de la Generalitat), no va ser l’única obra amb la qual Martorell es va enfrontar a la llegenda del sant cavaller. L’anàlisi estilística dels brodats del tern de sant Jordi, conservat encara avui a la capella del Palau de la Generalitat, permet concloure que van ser brodats probablement per Antoni Sadurní i el seu taller, cap al 1443-1450, a partir d’uns patrons pictòrics proporcionats per Martorell.
Article Details
Com citar
Macías, Guadaira; and Cornudella, Rafael. “Bernat Martorell i la llegenda de Sant Jordi. Del retaule als brodats”. Locus Amoenus, no. 11, pp. 19-53, https://raco.cat/index.php/Locus/article/view/265492.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Rafael Cornudella, Del taller de Patinir al monestir de Pedralbes. Una Mare de Déu amb l’Infant en un paisatge , Locus Amoenus: Núm. 16 (2018)