La mirada literaria de Montserrat Roig, Digues que m’estimes encara que sigui mentida

Main Article Content

Lluïsa Julià
L’article presenta la posició literària de Montserrat Roig a través de l’evolució de la seva obra: de la voluntat primera de recuperar la memòria històrica a la posició posterior en què Roig reflexiona sobre el seu univers personal, de dona i narradora, i analitza la societat cultural en què s’inscriu. A partir de l’assaig Digues que m’estimes encara que sigui mentida, es presenta l’imaginari literari que l’escriptora barcelonina elabora des dels records infantils fins a l’amplitud del món que vol construir. D’altra banda, també s’analitza la relació entre l’assaig, l’obra narrativa i la llengua literària, així com la relació personal i literària que Roig manté amb Mercè Rodoreda.
Paraules clau
Montserrat Roig, Mercè Rodoreda, Digues que m’estimes encara que sigui mentida, assaig, narrativa, llengua literària catalana

Article Details

Com citar
Julià, Lluïsa. “La mirada literaria de Montserrat Roig, Digues que m’estimes encara que sigui mentida”. Lectora: revista de dones i textualitat, no. 18, pp. 213-25, https://raco.cat/index.php/Lectora/article/view/270339.