Implicacions jurídiques dels usos i comentaris efectuats per mitjà de les xarxes

Main Article Content

Albert González Jiménez

En el present volum de caràcter monogràfic s'han recollit diversos treballs que tracten aspectes relacionats amb les implicacions jurídiques dels usos i comentaris efectuats a les xarxes socials.

L'evolució de la societat de la informació i l'ús de les xarxes socials han deixat al descobert  l'existència de noves plataformes idònies per a la comissió de delictes, i també permeten nombrosos comportaments les implicacions jurídiques dels quals són innegables.

L'aparença d'anonimat que emmascara l'ús de les xarxes socials és una de les raons principals per les quals han proliferat els delictes comesos mitjançant aquestes, així com quantiosos missatges de dubtós gust i legalitat. Només cal fer un cop d'ull a Twitter per poder veure l'existència de nombrosos comentaris que o bé són manifestacions directes o indirectes d'odi, o bé afecten la intimitat d'aquells sobre els quals s'aboquen, el seu honor o la dignitat pròpia; per no parlar d'altres plataformes que, a través de l'intercanvi o la compravenda d'objectes i serveis, han estat escollides per a la comissió de delictes patrimonials com l'estafa o la receptació.


Article Details

Com citar
González Jiménez, Albert. “Implicacions jurídiques dels usos i comentaris efectuats per mitjà de les xarxes”. IDP. Revista d’Internet, Dret i Política, no. 27, pp. 3-4, doi:10.7238/idp.v0i27.3167.
Biografia de l'autor/a

Albert González Jiménez, Universitat Oberta de Catalunya

Doctor en Derecho con la calificación de excelente cum laude. Licenciado en Derecho y en Criminología. Profesor de Derecho procesal penal, Derecho penal y Criminología en la UOC, UPF y UNED en los grados de Derecho, Criminología y en el máster de Acceso a la Abogacía.

Abogado especialista en Derecho penal y Proceso penal con más de 20 años de ejercicio, tres de ellos como abogado fiscal sustituto.

Ponente y director en numerosas jornadas en el ámbito de los procesos penales.