Regulació legal i valoració probatòria de fonts de prova digital (correus electrònics, whatsapp, xarxes socials): entre la insuficiència i la incertesa
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Aquest estudi se centra en els mitjans tecnològics com a font de recerca en el procés penal, i més concretament en tres fonts de prova digital: els correus electrònics, els whatsapp i les xarxes socials. Amb l'objectiu central d'analitzar la valoració probatòria i les especificitats d'aquells s'ha volgut partir de la regulació legal insuficient fins a la reforma de 2015 i el qüestionament actual de la idoneïtat d'aquesta última. Entre ambdues, l'examen detallat de la doctrina i la jurisprudència sobre les fonts de prova digital, que ens porten a apreciar la necessitat d'acomodar la legislació a les garanties constitucionals i europees, i a afrontar paral·lelament les dificultats que comporten unes tècniques digitals en constant evolució a l'hora d'adequar-se a les garanties probatòries.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.