Les interaccions sexuals en línia són abús sexual? Peculiaritats de la victimització sexual de menors per mitjà de les TIC
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
L'ús massiu de les TIC per part dels nens i dels adolescents els exposa a formes d'interacció sexual en línia amb adults que tenen elements comuns amb l'abús sexual fora de línia. Davant d'això, és necessari definir les diferències existents entre tots dos fenòmens amb vista a garantir que la prevenció de les víctimes potencials es realitzi d'una manera compatible amb el principi de proporcionalitat, amb la consegüent necessitat de diferenciació de la resposta penal. Per fer-ho, s'investiga quines són les característiques pròpies de la victimització en línia i els efectes que té en les víctimes, s'aborda el problema de la identificació dels béns jurídics protegits i, finalment, s'ofereixen una sèrie de recomanacions de reforma legislativa i d'aplicació restrictiva dels tipus penals.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Josep Maria Tamarit Sumalla, Catedràtic de Dret Penal Universitat Oberta de Catalunya
https://www.uoc.edu/portal/ca/news/kit-premsa/guia-experts/directori/josepm-tamarit.htmlArticles més llegits del mateix autor/a
- Josep Maria Tamarit Sumalla, Els delictes d'odi a les xarxes socials , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 27 (2018)
- Josep Maria Tamarit Sumalla, Cibersexe transaccional: victimització i intervenció penal , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 37 (2023)
- Josep Maria Tamarit Sumalla, Ciberdelinqüència i cibervictimització , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 22 (2016)
- Josep Maria Tamarit Sumalla, Crònica de la III Jornada de criminologia UOC-CEFJE: ciberdelicte i victimització , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 16 (2013)
- Josep Maria Tamarit Sumalla, Seminari sobre el suport online a les víctimes de delictes , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 26 (2018)