La relació entre els ciutadans i els representants polítics mitjançant el correu electrònic: el cas del Parlament de la Comunitat Valenciana en la VIII legislatura
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
L’aplicació de les tecnologies de la informació ha obert múltiples alternatives en la comunicació entre els partits polítics i la societat. Una d’aquestes vies apunta a la comunicació directa entre ciutadans i diputats, convertint els individus en interlocutors actius i incorporant-los al procés de presa de decisions en un exercici d’apoderament ciutadà. La que es presenta a continuació és una recerca exploratòria que analitza les actituds dels diputats del Parlament autonòmic valencià en la interacció virtual amb la ciutadania per mitjà del correu electrònic. A partir de l’aplicació d’una metodologia quantitativa i qualitativa, s’han analitzat les respostes dels representants públics a les interaccions virtuals procedents d’un grup de ciutadans al llarg de tres onades temporals. Els resultats mostren que l’actitud positiva és visible solament en un nombre limitat de parlamentaris i evidencien l’absència de protocols interns en els partits polítics.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Francisco Javier Puchades Arce, Universitat CEU - Cardenal Herrera
Investigador del Departament de Comunicació Audiovisual
Publicitat i Tecnologia de la Informació de la Universitat CEU - Cardenal Herrera (València)