Una opinió crítica sobre les formes, els distintius, els factors i les variables de la participació ciutadana electrònica centrada en els mitjans socials

Main Article Content

Anastasia Deligiaouri

Aquest document pretén aportar una anàlisi detallada del paper i la importància de la participació electrònica en el procés polític. Internet ha introduït noves maneres i formes de comunicació política, així com la participació dels ciutadans a la vida social i política. A l'era de la democràcia digital, s'han enriquit de manera considerable les capacitats dels ciutadans que participen directament en política. En conseqüència, s'ha invertit en Internet i en les tecnologies del Web 2.0 en particular, amb expectatives democràtiques més grans per a la renovació de les institucions democràtiques. Tanmateix, la investigació acadèmica emprèn amb cautela aquest potencial democràtic dels mitjans socials i destaca la poca connexió entre la participació política electrònica i presencial. En aquest document pretenem explorar les variables i els factors que influencien la participació política electrònica, tenint en compte els nous codis comunicatius que els mitjans socials han introduït. L'anàlisi de l'article està basada en una ressenya literària sobre estudis recents en aquest camp que revelen una pluralitat de variables i factors que s'haurien d'analitzar minuciosament, a més de combinar-se per articular unes conclusions vàlides relacionades amb els trets i les característiques polítiques que s'associen amb les noves formes de participació política. Finalment, aspirem a formular arguments sustentats a favor de l'aposta política per la participació política electrònica democràtica, que continua tractant-se de la implicació activa dels ciutadans a l'hora de configurar la política.

Paraules clau
participació política, participació electrònica, mitjans socials, democràcia digital

Article Details

Com citar
Deligiaouri, Anastasia. “Una opinió crítica sobre les formes, els distintius, els factors i les variables de la participació ciutadana electrònica centrada en els mitjans socials”. IDP. Revista d’Internet, Dret i Política, no. 21, doi:10.7238/idp.v0i21.2589.
Biografia de l'autor/a

Anastasia Deligiaouri, Adjunct Senior Lecturer Technological Educational Institute of Western Macedonia, Greece

Professora titular adjunta

Technological Educational Institute of Western Macedonia, Grècia