Relat del Congrés IDP 2012

Main Article Content

Ignacio Alamillo Domingo

Aquest article conté el relat del VIII Congrés Internet, Dret i Política, organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya i que va tenir lloc a les instal·lacions del CosmoCaixa a Barcelona els dies 9 i 10 de juliol de 2012.

En el Congrés, amb la temàtica de l'entreteniment en línia com a fil conductor, hi va haver tres ponències principals, dues taules de debat i la presentació de vint-i-vuit comunicacions, agrupades en quatre grans dominis: propietat intel·lectual, comerç electrònic i joc en línia, govern i polítiques reguladores, i privadesa.

Les intervencions del Congrés, molt diverses, han posat de manifest una transformació important del model de relacions a internet, que afecta el substrat sociològic en el qual es va basar el disseny de normes com la propietat intel·lectual, la formalització contractual de les relacions de consum i la protecció de dades personals i altres drets fonamentals, de manera que es pot anticipar la necessitat de més regulació i més bona, realista i equilibrada: més harmonitzada dins de la Unió Europea, i més ben coordinada amb la legislació dels Estats Units, sense renunciar als principis i drets constitucionals de la nostra tradició.

Paraules clau:

propietat intel•lectual, comerç electrònic, joc en línia, govern electrònic, privadesa, xarxes socials, computació en núvol

Article Details

Com citar
Alamillo Domingo, Ignacio. “Relat del Congrés IDP 2012”. IDP. Revista d’Internet, Dret i Política, no. 15, pp. 76-81, doi:10.7238/idp.v0i15.1633.
Biografia de l'autor/a

Ignacio Alamillo Domingo

Advocat, CISA, CISM, ITIL