La criptoeconomia, una aproximació des de la fiscalitat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La criptoeconomia és un nou concepte tecnicoeconòmic que està emergint amb gran força gràcies a recents avanços tecnològics, com el blockchain. La criptoeconomia possibilita la creació de nous entorns col·laboratius a gran escala basant-se en sistemes descentralitzats. Tot i això, a l’igual que l’economia tradicional, aquest nou paradigma econòmic està també subjecte a les normes i lleis tributàries. En aquest article, doncs, ens proposem revisar algunes de les possibilitats que ens brinda la nova tecnologia des d’una òptica tributària, amb l’objectiu de determinar en quins casos els ingressos econòmics estan subjectes a tributació o no, tot segons la legislació i doctrina espanyola.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 3.0.
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Ignasi Belda, Universitat Oberta de Catalunya, ES
Ignasi Belda és doctor en intel·ligència artificial i ha destacat en la seua trajectòria emprenedora en l'àmbit de la biotecnologia. El Dr. Belda ha fundat diverses empreses biotecnològiques, com Intelligent Pharma, i ha rebut 15 premis per aquesta trajectòria, entre els quals cal destacar el Premi Princesa de Girona 2014. El Dr. Belda ha ostentat diversos càrrecs públics de responsabilitat com, per exemple, director general del Parc Científic de Barcelona o vicepresident d'APTE, la xarxa de parcs científics i tecnològics d'Espanya. En l'actualitat, el Dr. Belda es troba realitzant una segona tesi doctoral en dret fiscal i tributari, després d'haver cursat un Màster en Fiscalitat.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Ignasi Belda, Els conceptes tributaris de l’establiment permanent i els punts de connexió en relació amb l’adveniment d’Internet of Things , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 32 (2021)
- Ignasi Belda, Metavers i NFT, nous reptes tecnològics en la imposició indirecta i internacional , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 37 (2023)
- Ignasi Belda, El Blockchain i el smart contract en relació a l’Impost sobre les Transmissions Patrimonials i els Actes Jurídics Documentats , IDP. Revista d'Internet, Dret i Política: Núm. 29 (2019)