El dret al servei d’una intel·ligència artificial centrada en l’ésser humà i en les institucions

Main Article Content

Agustí Cerrillo

La intel·ligència artificial ja té nombroses aplicacions amb una incidència real en la vida de les persones. No obstant això, aquests usos estan generant múltiples reptes al dret i a les institucions, de manera que cal un marc normatiu i ètic adequat. En aquest monogràfic se centra l’atenció en les aplicacions de la intel·ligència artificial a les administracions públiques i s’identifiquen els riscos jurídics que això comporta.

Paraules clau
intel·ligència artificial, dret, Administració pública

Article Details

Com citar
Cerrillo, Agustí. “El dret al servei d’una intel·ligència artificial centrada en l’ésser humà i en les institucions”. IDP. Revista d’Internet, Dret i Política, no. 30, doi:10.7238/idp.v0i30.3229.
Biografia de l'autor/a

Agustí Cerrillo, Universitat Oberta de Catalunya, ES

Catedràtic de Dret administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment és el Síndic de Greuges de la UOC.

Investigador principal del projecte «Reptes jurídics de l’ús de dades massives per al foment de la innovació i la bona administració per mitjà de la intel·ligència artificial». Programa estatal d’R+D+i orientat als reptes de la societat (DER2017-85595-R), i del projecte «La innovació en la prestació dels serveis públics per mitjà de la personalització i la prestació proactiva mitjançant l’ús de dades massives i la intel·ligència artificial», finançat per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Ha investigat i publicat articles i monografies sobre l’administració electrònica, la transparència pública i la difusió i la reutilització d’informació pública mitjançant internet, l’ús de la intel·ligència artificial a les administracions públiques, la governança pública i la integritat pública i la prevenció de la corrupció.

Entre les seves publicacions sobre l’impacte de la intel·ligència artificial a l’Administració pública i el Dret administratiu destaquen «Com obrir les caixes negres de les administracions públiques? Transparència i rendició de comptes en l’ús dels algoritmes» (Revista catalana de dret públic, núm. 56, 2019) i «El impacto de la inteligencia artificial en el Derecho administrativo ¿Nuevos conceptos para nuevas realidades técnicas?» (Revista General de Derecho Administrativo, núm. 50, 2019).

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>