Allotjaments vacacionals: cap a un equilibri entre el control administratiu i la llibertat d’empresa
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
En els últims temps les plataformes electròniques han contribuït a ampliar sensiblement l’oferta d’habitatges d’ús turístic (HUT) i han trastocat les modalitats de negoci tradicionals en el sector. D’una banda, cal un control per part de l’Administració, ja que s’han de preservar la salut, la seguretat i els drets dels consumidors i usuaris. D’altra banda, l’increment de l’oferta podria alterar la lliure competència. Els propietaris d’habitatges no han d’afrontar externalitats excessives, fonamentalment perquè les plataformes electròniques milloren la comercialització i la promoció. A més, l’ocupació d’habitatges situats en edificis de propietat horitzontal pot originar conflictes de convivència amb veïns que usen l’habitatge de manera habitual i no per temporades. El treball té per objecte llançar llum entorn de la manera en què la legislació i la jurisprudència han solucionat aquestes controvèrsies i, d’altra banda, proposar alguns criteris per a una regulació proporcionada.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 3.0.
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
José Ignacio Cubero Marcos, Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Unibertsitatea, ES
http://www.ikasmirak.eus/miembros/jose-ignacio-cubero-marcos/