La tasca legislativa del Consell d'Europa davant la utilització d'Internet amb finalitats terroristes
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El ciberterrorisme contra Internet o per via d'Internet representa un risc significatiu avui en dia, quan els sistemes informàtics són responsables de dur a terme moltes funcions essencials de la nostra societat.
Tanmateix, la persecució de la majoria d'aquests crims és complexa a causa de la naturalesa tècnica d'Internet i a la dimensió internacional del fenomen del ciberterrorisme, que requereix un tractament coordinat entre el màxim nombre possible de països.
En el si del Consell d'Europa s'han adoptat dues importants convencions que, posades en conjunció, permetran fer front a aquests comportaments delictius: la Convenció sobre Cibercrim de l'any 2001 i la Convenció per a la Prevenció del Terrorisme de l'any 2005. L'adaptació de la legislació interna a aquests instruments proporcionarà als estats una cobertura adequada per a perseguir els crims associats a l'ús d'Internet amb fins terroristes.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a IDP estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, se'n permet la còpia, distribució i comunicació pública sempre que se citi l'autor del text, la revista i la institució que els publiquen (IDP. Revista d'Internet, Dret i Política i UOC), tal com consta en la citació recomanada inclosa a cada article. No se'n poden fer obres derivades.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
L'autor ha de declarar que és l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.