El sulfato de quinina en 1828, por Rafael Hernández, de la Academia Médica de Barcelona
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Les propietats antipirètiques del sulfat de quinina van ser acreditades a Europa al llarg de segle XIX mitjançant els resultats obtinguts en malalts als quals va ser administrat; aquest remei es considerava l’específic en les febres intermitents. Va ser aplicat en individus afectats de febres intermitents, tercianes, quartanes i diferents modalitats, en estat apirètic, propiciant que el següent episodi febril no es produís.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 4.0.
(c) Paloma Ruiz Vega, 2020
Drets d'autor
- L’autor conserva els drets d’autoria i atorga a la revista Gimbernat el dret de primera publicació.
- Els textos es difondran amb la llicència Reconeixement de Creative Commons CC BY. L’obra pot ser distribuïda, copiada i exhibida sense restriccions i se’n pot fer obra derivada, deixant clar qui és l’autor de l’article, la revista on s’ha publicat i els seus editors.
- L’autor atorga a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya el dret de publicar l’article en altres formats i/o publicacions que siguin d’interès per a aquestes institucions i incloure’l, si es dona el cas, en bases de dades d’indexació i repositoris.
La revista Gimbernat es publica sota els termes d’una llicència d’ús i distribució Creative Commons 4.0 Internacional. Vegeu: Creative Commons [En línia]. <htpps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/> [Consulta: 1 de setembre del 2019]
Paloma Ruiz Vega, Universidad de Cádiz
Departamento de Historia de la Ciencia. UCA. Académica de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Cádiz.
Cádiz (Andalucía).
Articles més llegits del mateix autor/a
- Paloma Ruiz Vega, La vacuna y las enfermedades exantemáticas en la infancia por Manuel Gil y Alvéniz, académico corresponsal de la Academia Médica de Barcelona, en el periódico de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Cádiz en 1822 , Gimbernat: Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut: Vol. 70 (2018)
- Paloma Ruiz Vega, Epidemia de viruelas en Menorca en 1824, por Rafael Hernández, académico corresponsal de la Academia Médica de Barcelona, según documentación de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Cádiz , Gimbernat: Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut: Vol. 70 (2018)
- Paloma Ruiz Vega, Documentos de Manuel Gil y Alvéniz, académico corresponsal de la Academia Médica de Barcelona, según documentación de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Cádiz en 1820 , Gimbernat: Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut: Vol. 70 (2018)
- Paloma Ruiz Vega, Topografía y análisis de las aguas minerales de Santa Cruz de Olorde según documentación de la R.A. de Medicina y Cirugía de Cádiz en 1854 , Gimbernat: Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut: Vol. 65 (2016)
- Paloma Ruiz Vega, Ensayos terapéuticos y modo de administrar las aguas minerales de Santa Cruz de Olorde, según los documentos de José Faura y Pedro Pujador remitidos a la Real Academia de Medicina y Cirugía de Cádiz en 1854 , Gimbernat: Revista d’Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut: Vol. 65 (2016)