Mètode i escola Montessori a Barcelona fins a la Guerra Civil (1936-1939). De l’adhesió incondicional a l’eclecticisme
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Salvador Domènech i Domènech
Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana
El mètode de la doctora Maria Montessori va deixar una profunda i rica petjada educativa i renovadora a la ciutat de Barcelona abans del règim franquista (1939). Un sistema actiu, alegre, lúdic, coeducatiu, de base científica, en què el protagonista és l’infant. El professorat acompanya l’alumnat procurant respectar el ritme en l’itinerari personal d’aprenentatge. La revolució montessoriana fou possible perquè la Mancomunitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’administració municipal hi van creure, van crear escoles, Cases dels Nens, i van promoure la formació continuada dels mestres a través de cursets, seminaris i Escoles d’Estiu
Article Details
Com citar
Domènech i Domènech, Salvador. “Mètode i escola Montessori a Barcelona fins a la Guerra Civil (1936-1939). De l’adhesió incondicional a l’eclecticisme”. Educació i Història: revista d’història de l’educació, no. 40, pp. 227-48, https://raco.cat/index.php/EducacioHistoria/article/view/412226.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Salvador Domènech i Domènech, La gran lliçó activa del mestre Enric Gibert i Camins , Educació i Història: revista d'història de l'educació: Núm. 33 (Gener-Juny 2019)