Com funciona una flama? Construcció i reconstrucció de models mentals davant d’una espelma
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Joan Aliberas
Professor de física i química de secundària
Es descriu la dinàmica racional i emocional produïda en l’alumnat d’una classe d’ESO quan estudia experimentalment el funcionament de la flama d’una espelma. S’analitzen els diversos models mentals dels alumnes i com els reconstrueixen fins que resultin plenament satisfactoris. El procés mostra la importància d’un bon disseny de la seqüència didàctica i d’una conducció eficient del diàleg a la classe que tingui en compte les emocions associades als models mentals dels alumnes i promogui la seva evolució fins a assolir el consens entre els participants.
paraules clau: Canvi químic, combustió, model mental, emoció, diàleg.
paraules clau: Canvi químic, combustió, model mental, emoció, diàleg.
Article Details
Com citar
Aliberas, Joan. “Com funciona una flama? Construcció i reconstrucció de models mentals davant d’una espelma”. Educació química, no. 27, pp. 27-34, https://raco.cat/index.php/EduQ/article/view/383751.
Biografia de l'autor/a
Joan Aliberas, Professor de física i química de secundària
És llicenciat en ciències químiques i doctor en didàctica de les ciències. Professor de física i química de secundària. Membre del grup de recerca LIEC (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) de la UAB. Ha col·laborat amb el Departament de Didàcticade les Ciències de la UAB en la formació del professorat i en recerques didàctiques sobre l’elaboració d’activitats i seqüències didàctiques.Articles més llegits del mateix autor/a
- Joan Aliberas, Santiago Izquierdo Ballester, Fina Guitart i Mas, El context per aprendre química en el projecte "Competències de pensament científic ESO 12-15" , Educació química: Núm. 20: (2015)
- Joan Aliberas, Mercè Izquierdo Aymerich, Fina Guitart i Mas, Com es veuen els àtoms a la llum d'una espelma i com es compliquen més i més , Educació química: Núm. 19: (2014)