Les receptes de la gent de mar com a peces de museu

Main Article Content

Miquel Martí i Llambrich
Glòria Ñaco
Alfons Garrido Escobar
La llarga trajectòria del Museu de la Pesca en la preservació de la memòria oral de la gent de mar de la Costa Brava ens porta a reflexionar sobre el paper dels museus en el tractament i la gestió del patrimoni immaterial marítim i pesquer. La reacció a la globalització i el creixement del turisme cultural han incrementat l’interès per la cuina marinera popular i han donat protagonisme a
les receptes dels pescadors. A través de l'Espai del Peix, aquest patrimoni viu i actiu serveix per cohesionar la comunitat pesquera i esdevenir motor de desenvolupament local. S'hi descriuen algunes característiques de la cuina de barca elaborada pels pescadors locals i s’hi difon aquest coneixement valuós a la societat com a peces de museus.
Paraules clau
patrimoni immaterial, museu marítims, cuina marinera tradicional, receptes de cuina, comunitat pesquera

Article Details

Com citar
Martí i Llambrich, Miquel et al. “Les receptes de la gent de mar com a peces de museu”. Drassana: revista del Museu Marítim, no. 26, pp. 98-110, https://raco.cat/index.php/Drassana/article/view/353906.