Les receptes de la gent de mar com a peces de museu
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Miquel Martí i Llambrich
Glòria Ñaco
Alfons Garrido Escobar
La llarga trajectòria del Museu de la Pesca en la preservació de la memòria oral de la gent de mar de la Costa Brava ens porta a reflexionar sobre el paper dels museus en el tractament i la gestió del patrimoni immaterial marítim i pesquer. La reacció a la globalització i el creixement del turisme cultural han incrementat l’interès per la cuina marinera popular i han donat protagonisme a
les receptes dels pescadors. A través de l'Espai del Peix, aquest patrimoni viu i actiu serveix per cohesionar la comunitat pesquera i esdevenir motor de desenvolupament local. S'hi descriuen algunes característiques de la cuina de barca elaborada pels pescadors locals i s’hi difon aquest coneixement valuós a la societat com a peces de museus.
les receptes dels pescadors. A través de l'Espai del Peix, aquest patrimoni viu i actiu serveix per cohesionar la comunitat pesquera i esdevenir motor de desenvolupament local. S'hi descriuen algunes característiques de la cuina de barca elaborada pels pescadors locals i s’hi difon aquest coneixement valuós a la societat com a peces de museus.
Paraules clau
patrimoni immaterial, museu marítims, cuina marinera tradicional, receptes de cuina, comunitat pesquera
Article Details
Com citar
Martí i Llambrich, Miquel et al. “Les receptes de la gent de mar com a peces de museu”. Drassana: revista del Museu Marítim, no. 26, pp. 98-110, https://raco.cat/index.php/Drassana/article/view/353906.
Drets
Drets d'autor
Els autors dels treballs editats es comprometen a la cessió dels seus drets la revista Drassana perquè pugui reproduir-los per mitjà de qualsevol sistema de reproducció vigent. Els treballs que es publiquen a Drassana són responsabilitat dels seus autors.
Reservats tots els drets: © Els autors © Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona. Drassana no es responsabilitza necessàriament de l’opinió que expressin els articles signats. Prohibida la reproducció total o parcial de la revista per qualsevol mitjà mecànic, electrònic o fotogràfic (inclosa la fotocòpia) sense l’autorització prèvia de l’editor.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Joan Lluís Alegret, Alfons Garrido Escobar, Un exemple de revalorització del patrimoni cultural del peix: l'Espai del Peix de Palamós , Drassana: revista del Museu Marítim: Núm. 26 (2018)
- Jaume Badias Mata, Alfons Garrido Escobar, Miquel Martí i Llambrich, Raül Mata Solsona, Els Projectes del Museu de la Pesca , Drassana: revista del Museu Marítim: Núm. 16 (2008)
- Miquel Martí i Llambrich, El Patrimoni marítim i els museus de Catalunya , Drassana: revista del Museu Marítim: Núm. 13 (2005)
- Miquel Martí i Llambrich, Museu de la pesca de Palamós : la culminació d'un projecte únic sobre el sector pesquer , Drassana: revista del Museu Marítim: Núm. 11 (2003)
- Miquel Martí i Llambrich, El Patrimoni marítimo pesquer de la Costa Brava a inventari , Drassana: revista del Museu Marítim: Núm. 7 (1997)