Un exemple de revalorització del patrimoni cultural del peix: l'Espai del Peix de Palamós

Main Article Content

Joan Lluís Alegret
Alfons Garrido Escobar
L'article examina el procés de patrimonialització del peix fresc i de la gastronomia marinera a Palamós que va dur a crear l'Espai del Peix. Les noves estratègies de difusió de la cultura dels pescadors a Palamós van acompanyades dels mecanismes per fer sostenible el sector pesquer i incrementar-ne el valor dels productes. S'explica la patrimonialització dels peixos de poc valor comercial (LCVF) a través de la cuina tradicional dels pescadors. Més enllà, l'interès per la promoció del peix fresc a Palamós ha dut a gestar un nou projecte transversal: el Palamós Peix.
Paraules clau
Espai del Peix, cuina marinera tradicional, Palamós, peix fresc, patrimoni

Article Details

Com citar
Alegret, Joan Lluís; and Garrido Escobar, Alfons. “Un exemple de revalorització del patrimoni cultural del peix: l’Espai del Peix de Palamós”. Drassana: revista del Museu Marítim, no. 26, pp. 86-97, https://raco.cat/index.php/Drassana/article/view/353905.

Articles més llegits del mateix autor/a