La Malvasia de Sitges en el món de les malvasies

Main Article Content

Enric Bartra Sebastian
Les malvasies formen un grup heterogeni de varietats de raïm cultivats principalment a l'àrea mediterrània, illes Canàries i Madeira. El seu nom deriva del topònim Malvasia al Peloponès, a Grècia, considerat com un vi de gran qualitat i difós per la costa mediterrània. En alguns casos el nom malvasia es fa servir com a sinònim d'altres noms i crea confusió, en d'altres, el nom va acompanyat de la pàtria d'adopció. La malvasia de Sitges és una varietat amb un llegat important de tradició i prestigi amb referències des del segle XV. S'havia suposat que tenia relació amb altres malvasies, i amb les tècniques actuals d'identificació s'estan esbrinant estretes relacions amb altres malvasies que trobem a Croàcia, Itàlia, Portugal i Espanya, i diferències amb altres malvasies que tenen altres noms. Els trets més característics són les fulles amb grans sinus, el raïm molt allargat i un cicle vegetatiu llarg. Permeten obtenir vins diferenciats per la seva aroma i gust.

Article Details

How to Cite
Bartra Sebastian, Enric. “La Malvasia de Sitges en el món de les malvasies”. Dossiers agraris, no. 10, pp. 23-26, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/169887.