Comportament enològic dels clons de la varietat trepat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Margarita Vilavella Araujo
Un aspecte interessant de la selecció
clonal de la varietat trepat és observar el
comportament enològic de cada clon
davant d'un tipus de vinificació; en el
nostre cas i a causa dels kilograms collits
de cada clon es realitzà en blanc, amb
una extracció de most a molt baixa pressió
per evitar tacar el most. La fermentació
alcohòlica es va realitzar a temperatura
controlada i amb sembra de llevat
seleccionat actiu. El vi es va estabilitzar i
es va embotellar abans de realitzar les
anàlisis fisicoquímiques i organolèptiques
per a la seva caracterització.
clonal de la varietat trepat és observar el
comportament enològic de cada clon
davant d'un tipus de vinificació; en el
nostre cas i a causa dels kilograms collits
de cada clon es realitzà en blanc, amb
una extracció de most a molt baixa pressió
per evitar tacar el most. La fermentació
alcohòlica es va realitzar a temperatura
controlada i amb sembra de llevat
seleccionat actiu. El vi es va estabilitzar i
es va embotellar abans de realitzar les
anàlisis fisicoquímiques i organolèptiques
per a la seva caracterització.
Article Details
Com citar
Vilavella Araujo, Margarita. “Comportament enològic dels clons de la varietat trepat”. Dossiers agraris, no. 11, pp. 47-50, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/248206.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Fina Capdevila, Margarita Vilavella Araujo, Miquel Cantó, Salvador Guardiola, Santiago Mínguez i Sanz, Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat , Dossiers agraris: Núm. 11: La varietat trepat