Apunts sobre la història de la Malvasia a Sitges

Main Article Content

Roland Sierra i Farreras
Vagi per endavant que, com el mateix títol indica, les línies que segueixen són uns apunts sense cap mena de pretensió i no pas una exposició ordenada sobre la malvasia. Curiosament, tot i que avui dia és el producte més genuí que Sitges pot oferir al visitant de fora, la malvasia és un tema molt poc estudiat. A diferència d'altres regions vinícoles catalanes, que han promogut els seus vins bons i estudiat el seu origen, la seva evolució, etc., a Sitges encara no s'ha escrit res sobre la malvasia d'una manera sistemàtica i ordenada. L'únic que hi ha són articles periodístics, referències esparses repartides al llarg de la bibliografia sitgetana i una infinitat de notícies breus aparegudes a la premsa local que esperen ser rescatades. Tant de bo ben aviat puguem superar aquesta mancança historiogràfica. Dit això, la meva intervenció estarà dividida en tres parts. Una primera, molt breu, dedicada a les referències històriques i també literàries sobre la malvasia en general. Una segona, en què donaré una visió molt panoràmica sobre la història de la malvasia a Sitges. I una tercera, en la qual parlaré del llegat Llopis i de la malvasia que actualment s'elabora al celler de l'Hospital Sant Joan Baptista.

Article Details

Com citar
Sierra i Farreras, Roland. “Apunts sobre la història de la Malvasia a Sitges”. Dossiers agraris, no. 10, pp. 13-22, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/169886.