«M’agrada “la selva” perquè és un lloc salvatge, on em puc amagar»: l’ús de la fotografia participativa en les geografies de la infància

Main Article Content

Noelia Ceballos López
Teresa Susinos Rada
Aquesta recerca s’emmarca en les geografies de la infància escolaritzada i explora els significats que els estudiants assignen als espais que ells prefereixen de l’escola, els usos que els atribueixen i els tipus de relacions que propicien. Es proposa com una expressió més de l’agència de l’alumnat i de la necessitat d’escoltar la seva veu en els processos democràtics de millora acadèmica. Sota un model de recerca qualitativa, el treball se serveix de la fotografia participativa com a instrument per registrar les idees dels nens i nenes i estimular el diàleg. Els resultats se centren a analitzar les possibilitats que ens ofereix aquesta metodologia per cercar les geografies de la infància escolaritzada en vista de l’experiència que s’hi presenta. L’article també discuteix quins significats assignen els estudiants als espais triats, per què hi ha espais físics com ara les aules que no hi són considerats, quines relacions faciliten i dificulten aquests llocs, quins significats tenen certs indrets minoritaris i com els estudiants resignifiquen alguns racons anodins per als adults i els connecten amb els seus propis interessos i prioritats.
Paraules clau
geografies de la infància, fotografia participativa, espais escolars, educació primària

Article Details

Com citar
Ceballos López, Noelia; and Susinos Rada, Teresa. “«M’agrada ‘la selva’ perquè és un lloc salvatge, on em puc amagar»: l’ús de la fotografia participativa en les geografies de la infància”. Documents d’Anàlisi Geogràfica, vol.VOL 65, no. 1, pp. 43-67, https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/350178.
Biografies de l'autor/a

Noelia Ceballos López, Universidad de Cantabria

Departamento de Educación

Teresa Susinos Rada, Universidad de Cantabria

Departamento de Educación