Obligacions postcolonials i la guerra del Vietnam a la República d'Irlanda (1965-1975)
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La història colonial de la República d'Irlanda, sota el jou del seu poderós veí britànic entre els segles XII i principis del XX, té una influència innegable en el seu lloc dins les nacions i en el seu posicionament en relació amb països tercers. Com a únic país europeu amb identitat postcolonial, s'estan forjant vincles de solidaritat particulars amb determinats pobles presa d'allò que s'identifiquen com a conflictes neocolonials per part d'alguns activistes, principalment republicans i d'esquerres, però no exclusivament. Aquest va ser el cas durant la guerra del Vietnam, en particular a partir del bombardeig nord-americà del Vietnam del Nord a mitjans dels anys 60, amb la creació de l'associació Irish Voice on Vietnam (IVOV). Aquest article pretén explicar l'acció d'un sector de la societat civil a Irlanda contra la guerra del Vietnam i demostrar la seva originalitat, en comparació amb moviments presents en altres països que no comparteixen la mateixa identitat postcolonial.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 4.0.
(c) Marie-Violaine Louvet, 2023
Drets d'autor
Els continguts publicats a Dictatorships & Democracies estan subjectes a una llicència Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons el text complet de la qual es pot consultar a https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.ca; l'autor/a reté el copyright. Així doncs, es permet la còpia, distribució, comunicació pública, obres derivades i usos comercials dels continguts de la revista sempre que se'n citi la font (Dictatorships & Democracies), l'autor de l'article i la institució que els publica (UOC, Fundació Carles Pi i Sunyer), tal com consta en la citació recomanada inclosa en cada article.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a Copyright. És responsabilitat dels autors obtenir i gestionar els permisos de publicació i d'edició dels documents transcrits.
Els autors dels textos acceptats confereixen a Dictatorships & Democracies el dret de fer-los accessibles permanentment en un arxiu electrònic i, eventualment, de fer-ne una difusió en altres suports.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
"Declaro que sóc l’autor original de l’obra." Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.