Consum d’embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Albert Masat
Clara Forn
L’activitat humana, sovint, no deixa un registre intel·ligible. És per aquest motiu que la metodologia utilitzada per l’arqueologia experimental és l’adequada per tal de verificar o rebatre hipòtesis a partir de processos productius i d’estris que no han perdurat, com és el cas de l’elaboració i el consum de viandes. A través de les dades de què disposem procedents d’un abocador d’ossos, recrearem la preparació i el processament de la carn per elaborar embotits a partir de les receptes d’Apici, amb l’objectiu de comparar el registre del nostre procés amb el de les restes arqueològiques, així com també recuperar el gust, la textura i l’olor de la cuina romana per finalment poder-los presentar al públic.
Paraules clau
embotits, botifarres, recreació, arqueologia, Baetulo
Article Details
Com citar
Masat, Albert; and Forn, Clara. “Consum d’embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica”. Butlletí Arqueològic. Reial Societat Arqueològica Tarraconense, no. 40, pp. 141-7, https://raco.cat/index.php/ButlletiArq/article/view/375719.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Clara Forn, Esther Espejo, Arqueología experimental en el Museo, una experiencia sensorial , Butlletí Arqueològic. Reial Societat Arqueològica Tarraconense: Núm. 40 (2018)