Consum d’embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica

Main Article Content

Albert Masat
Clara Forn

L’activitat humana, sovint, no deixa un registre intel·ligible. És per aquest motiu que la metodologia utilitzada per l’arqueologia experimental és l’adequada per tal de verificar o rebatre hipòtesis a partir de processos productius i d’estris que no han perdurat, com és el cas de l’elaboració i el consum de viandes. A través de les dades de què disposem procedents d’un abocador d’ossos, recrearem la preparació i el processament de la carn per elaborar embotits a partir de les receptes d’Apici, amb l’objectiu de comparar el registre del nostre procés amb el de les restes arqueològiques, així com també recuperar el gust, la textura i l’olor de la cuina romana per finalment poder-los presentar al públic.

Palabras clave
embotits, botifarres, recreació, arqueologia, Baetulo

Article Details

Cómo citar
Masat, Albert; y Forn, Clara. «Consum d’embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica». Butlletí Arqueològic. Reial Societat Arqueològica Tarraconense, n.º 40, pp. 141-7, https://raco.cat/index.php/ButlletiArq/article/view/375719.