Noblesa personal i actes positius de noblesa a Catalunya: els “Cabos Celadores de Montes” i els “Subdelegados de Montes del Ministerio de Marina”
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Aquest estudi tracta dels privilegis de noblesa personal obtinguts per aquelles persones que entre 1748 i 1833 formaren part de l’estructura de la conservació de boscos a la corona espanyola, que tenia per objecte la reconstrucció naval de l’armada pel manteniment de les rutes marítimes i el control de les costes de l’imperi. Els oficis que donaven aquest privilegi foren el de Cabo Celador de Montes i el de Subdelegado de Bosques de Marina. En ser títols inclosos dintre de l’exèrcit, van gaudir del fur militar. Aquest treball, concretament, estudia els casos a les províncies marítimes catalanes. Aquests oficis, per la seva consideració com a actes positius de noblesa, permetien als descendents d’una mateixa família ser considerats com a nobles de sang, si demostraven un mínim de tres avantpassats que haguessin obtingut algun tipus de noblesa personal.
Article Details
Articles més llegits del mateix autor/a
- Santiago Llobet i Masachs, Noblesa personal i actes positius de noblesa a Catalunya: els doctors, amb un exemple a través de la família Oms de Blanes , Armoria. Revista d’informació, anàlisi i recerca de la genealogia i l’heràldica, així com també de la vexil·lologia, la sigil·lografia, la insigniària, la nobiliària i l’emblemàtica general, preferentment en l’àmbit geogràfic i cultural català.: Núm. 7 (2018)
- Santiago Llobet i Masachs, Actes positius de noblesa a Catalunya: els pares de 12 fills vius , Armoria. Revista d’informació, anàlisi i recerca de la genealogia i l’heràldica, així com també de la vexil·lologia, la sigil·lografia, la insigniària, la nobiliària i l’emblemàtica general, preferentment en l’àmbit geogràfic i cultural català.: Núm. 8 (2019)